İlk tekerlekli sandalyeyi kim icat etti ?

İlk tekerlekli sandalyeyi kim icat etti ?

Eğer sağlığınız yerinizde ise ve hiçbir şekilde bu muhteşem icada mahkum olmamışsanız ilginizi çekecek bir konu olma ihtimali düşüktür. Yaşadığım ameliyat sonrasında ayakta durmanın ve sağlıklı olmanın ne kadar önemli olduğunu gerçeklerle yüzleşerek anlıyorsunuz. 

Tekerlekli sandalye şuan yaşamını bir araca bağlı olarak devam ettirmek zorunda olan kişiler için muhteşem bir icattır. Var olan ihtiyacımızı bir şekilde en maksimum seviyede karşılamamız için yapılan tekerlekli sandalyenin icadı 1700'lü yıllara dayanmaktadır.

Elbette tekerlekli sandalyenin şuan ki gibi bir çok farklı modelini bulmak 15*20 yıl öncesine kadar dahi imkansızken 18 ve 19.yüzyılarda ise tekerlekli sandalyeye sahip olarak ihtiyaçlarınızı gidermek bile büyük bir lükstür. Tarihler 1783 yılını gösterdiğinde John Dawson ilk tekerlekli sandalyeyi icat etmeyi başarmıştır. Tabii bu ilk icat tekerlekli sandalyeler iyi bir icat gibi gözükse de rahatlık açısında sizleri tatmin edecek derecede iyi değildi. Hali ile sonraki yıllarda tekerlekli sandalyeler sürekli bir gelişim gösterdi ve böylece ; katlanır tekerlekli sandalyeler , motorlu tekerlekli sandalyeler gibi önemli gelişimler göstermiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar