İlk uzay yürüyüşü yapan astronot kimdir?


İlk uzay yürüyüşü yapan astronot kimdir?

İnsanın doğası gereği bir yerleri ya da farkı olarak gördüğü her şeyi merak etme içgüdüsüne sahiptir. Bundan yıllar önce ise şuan ki teknolojinin alt seviyesinde yer alan teknoloji ile insanlar bir çok şeyi keşfetmeye çalışmışlardır. Bunlardan şüphesiz en ilgi çekici durum ise uzay ve ay ile ilgili yapılan çalışmalardır. Bambaşka bir gezegene yolculuk eden kişilerin ne ile karşılaşacaklarını bilmeden yaptığı bu seyahatler her zaman merak konusu olmuştur. 

İlk uzay yürüyüşü 1965 yılında gerçekleşmiştir. 11 Ekim 2019 tarihinde hayatını kaybeden Rus astronot Aleksey Leonov tarafından yapılan ilk uzay yürüyüşü büyük ilgi görmüştür. 
Aleksey Leonov, ilk uzay yürüyüşünü Voskhod 2 adını verdikleri uzay aracında 18 Mart tarihinde gerçekleştirmiştir. Aleksey Leonov'un bu uzay yürüyüşünün ise 12 dakika civarında olduğu daha sonrasında belirtilmiştir.

Bu ilgi çekici yolculuğa tüm riskleri alarak ilk adımı atan Rus Astronot'un geri dönememesi ihtimaline karşın yanında bir intihar hapı bulundurduğunu unutmayalım . Buna ek olarak ise uzay yürüyüşü sırasında yaşadığı talihsizliği araştırmanızı öneririm.

Yorum Gönder

0 Yorumlar