X Işınlarını ilk kim bulmuştur?

X Işınlarını ilk kim bulmuştur?

Bundan yıllar yıllar önce sağlık alanında yaşanan gelişmeler insan hayatını olumlu yönde etkilemesinin yanı sıra bizleri de bu buluşları yapan insanları merak etmemize sevk ediyor. Apar topar hastaneye koşup vücudumuzun herhangi bir yerinde var olan sorunların tespit edilmesi günümüz yüzyılında çok kolay. Peki var olan bu teknoloji 1900'lü yıllar öncesinde de bu kadar kolay mıydı? Sorumuzun cevabı elbette kolay değildi ve insan hayatının daha sağlıklı, daha olumlu gelişimi açısından büyük adımlar atıldı tıp alanında.


Vücudumuzun herhangi bir yerinde oluşan ağrıyı ya da daha büyük sorunları bugün X ışınları ya da röntgen ışınları dediğimiz teknolojide kolaylıkla tespit edebiliyorlar. Peki ilk X ışınlarını kim buldu? Bu yayınımızdaki sorumuzun cevabı için sizleri 1895 yılına götürüyoruz.

19.yüzyılın sonlarında Wilhelm Conrad kendi odasında çalışmalarını sürdürürken istemeden de olsa X ışınlarını buldu. Böylece sağlık alanında muhteşem bir buluşa imza attı. O dönemlerde X ışınları ''bilinmeyen'' diye tabir edilmiş fakat şuan Röntgen ışınlarının elektromanyetik radyasyon spektrumunun bir kısmı olduğu kanısına rahat bir şekilde varılmıştır.

Yayınımızın altında paylaşacağımız fotoğraf ise 
Wilhelm Conrad'ın eşinin X ışını görüntüsüdür. 

        



Yorum Gönder

0 Yorumlar