F klavye dünya şampiyonluğu elde eden yarışmacımız kimdir?

                                   

F klavye dünya şampiyonluğu elde eden yarışmacımız kimdir?

Yine ülkemiz açısından çok önemli güncel bir bilgi ile karşı karşıyayız. Bugün cevaplandıracağımız sorumuz ise 2020 yılında F klavye dünya şampiyonu elde eden yarışmacımız kimdir sorusunun cevabını öğreneceğiz. 2020 Dünya İnternet Klavye Şampiyonası yine her yıl olduğu gibi bu yılda çok sayıda farklı klavye kullanan, onlarca ülkeden yüzlerce yarışmacının katılımı ile gerçekleştirildi.



Burada sizlere dikkat edilmesi ve karıştırılmaması gereken iki güncel bilgi sunacağız. İlki 2020 Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında 10 parmak kuralına uygun bir şekilde gerçekleştirilen turnuva da en çok kelimeyi yazan kişinin Celal Aşkın olduğunu belirterek başlayalım. Dakika da 150 kelimenin altına düşmeyen Celal Aşkın aynı zamanda MEB 'in sağladığı derslerde de eğitim vermektedir.
  


İkinci önemli güncel bilgi ise 2020 Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında 0-12 yaş grubunda birincilik elde eden yarışmacı. Dakikada 109 kelime ile 2020 Dünya İnternet Klavye Şampiyonasında 0-12 yaş grubunda birincilik elde eden yarışmacı ülkemizden çıkmayı başarmıştır. 0-12 yaş Küçükler Kategorisinde yarışan Afyonkarahisar Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu, dakikada tam olarak 109 sözcük yazarak yeni dünya rekorunun sahibi olmayı başarmıştır ve ülkemizi onurlandırmıştır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar