2022 yılı ne yılı ilan edildi?

Bir çok kuruluş tarafından her yıl farklı bir şekilde anılmaktadır. Bizlerde bu yayında var olan bu kuruluşların 2022 yılını ne yılı ilan olarak ilan ettiğini belirtmiş olacağız.


📌 2022 Dünya Kitap Başkenti UNESCO tarafından Meksika'nın  Guadalajara kenti seçilmiştir. 

📌 Azerbaycan tarafından 2022 yılı Şuşa Yılı ilan edilmiştir. 

📌AFAD tarafından 2022 yılı Tatbikatlar Yılı ilan edilmiştir.

📌 2022 yılı Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından '' Kamu Personeli Eğitim Atılım Yılı '' ilan edilmiştir.


📌
2022 yılı Birleşmiş Milletler(BM) tarafından Genel Kurulda alınan karar ile ''Balıkçılık Ve Su Ürünleri Yılı'' ilan edilmiştir.

📌Yine bir diğer kuruluş olan TÜRKSOY , Daimi Konseyinde yapılan toplantısında aldığı karar neticesinde Bursa ilimizi "2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti" olarak ilan etmiştir.



📌Bir diğer önemli bilgi ise ; Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un "Anma Yılı" uygulaması kapsamında 2022 yılı, Türk dünyasında Kırgız halk sanatçısı ve oyun yazarı Toktobolot Abdumomunov Yılı ilan edildi.

📌 2022 yılı Avrupa Kültür başkenti seçilen yer Sırbistan'ın Novisad adlı kentidir.

📌 2022 yılı İslami Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO) tarafından 2022 İslam Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen şehir Fas (Rabat) olmuştur.




Gelen haberler doğrultusunda bu paylaşımımız güncellenecek ve 2022 yılının diğer kuruluşlar tarafından ne yılı olarak ilan edildiği paylaşılacaktır. Şimdilik 2022 yılı ile ilgili alabileceğimiz en net bilgilendirmeler bunlardır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar