ABD'de Yasaklanan 10 İlginç Şey

ABD'de Yasaklanan 10 İlginç Şey

 
1.BELUGA HAVYARI

2005 yılına kadar ABD vatandaşları dünyadaki Beluga havyarlarının %60'ını tüketmekte idi. Yapılan bu tüketimler neticesinde aşırı avlanmalardan ötürü ABD hükümeti Beluga havyarının ithalatının yasaklandığını duyurmuştur.


2. KÖPEKBALIĞI YÜZGECİ ÇORBASI

Köpekbalığı yüzgeci çorbası Asya kültüründe popüler olan bir çorbadır. Fakat bu çorbayı elde etmek için köpekbalıklarına verilen zarardan ötürü ABD'de yasaklanmıştır. Şayet köpekbalıkları hayatta iken yakalanıyor ve sırt yüzgeçleri kesiliyor. Ardından ise onları ölmek üzere denize bırakıyorlardı. 

3. PARAYI YAKMAK ve ÇİZMEK

ABD'de bırakın parayı yakmayı bir dolarlık bir banknotun üzerinde yer alan önemli kişiye kaş ya da bıyık çizmek kişinin altı aya kadar hapis cezası almasına sebep olmaktadır.





4. POSTA KUTULARININ KURCALANMASI

Bir çoğumuz yabancı filmlerde posta kutularının zengin villaların önünde havalı bir görüntü kattığını görmekteyiz. ABD'de bu posta kutularının kurcalanması ve kişiye ait olan herhangi bir malın alınması büyük ceza içermektedir. Öyle ki bu girişimde bulunan kişilere üç yıl hapis ya da iki yüz elli bin dolar gibi bir ceza kesilmektedir.




5. SİKLAMAT KULLANIMI

1937 yılında Illinois Üniversitesi'nde bir doktora öğrencisi tarafından bulunmuş yapay bir tatlandırıcı olan bu ürün 1969 yılında ABD hükümeti tarafından kansere yol açtığı gerekçe gösterilerek yasaklanmıştır.  Siklamat halen dünyanın bir çok ülkesinde popülerliğini korumaktadır. 





6. CASU MARZU PEYNİRİ

Bizler bir önceki yayınımızda dünyanın en ilginç yemekleri başlığında bu peynire de yer vermiştik.  Bir İtalyan peyniri olan Casu Marzu peyniri içinde canlı böcek larvası bulunan ve kokuşmuş peynirdir. İçinde bulunan bu larvaların insan bünyesine olumsuz etkisinden ötürü peynirin kullanımı yasaktır.




7. BAYAĞI KİRAZ KUŞU ( ORTOLAN )

Kirazkuşugiller familyasına ait bir kuş olan Bayağı kiraz kuşunun ABD'de yenmesi yasaklanmıştır. Zengin içeriği ve bünyesinde barındırdığı vitaminler bakımından bu kuşları bir dönemler ABD'de zengin sınıfı tüketmekte idi. Fakat bayağı kiraz kuşlarının yasaklanmasının bir diğer önemli sebebi ise bu kuşların sofraya gelmeden önce gördüğü işkencelerdir. Bu kuşlar kör ediliyor ve belli bir süre karanlıkta tutulmaktadır. 





8. SASSAFRAS YAĞI

Yüzyıllardır kullanılan ve bir çok şeye şifa verdiği düşünülen bu yağın son dönemlerde kanseri tetikleyici etkisi olduğu öne sürülmüş ve yasaklanmıştır.




9. ALKOLLÜ İKEN PARAŞÜTLE ATLAMA

Adrenalin sevenlerin vazgeçilmez tutkusu olan paraşütle atlamak ABD'de alkollü olanlar için yasaktır.





10.ÇİM DART

1980'lerde hayli popüler olan bu oyun 1987 yılında bir kız çocuğunun ölümüne neden olmuştur. Ölen kızın kafatasında inanılmaz bir basınç ile ezildiği ortaya çıkınca Çim Dart oyunu da tamamen yasaklanmıştır. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar