Alışveriş yapanlar ürünü satın alırken nelere dikkat etmektedir?

Gelişen teknoloji ile birlikte insanların rahata erişmesi ve kolayca bir ürüne sahip olması daha cezbedici bir hal almıştır. Öyle ki pandemiden önce ülkemizde 50 bin olan E-Ticaret firmalarının sayısı altı kat artmıştır. Artan bu alışveriş furyasında hali ile kargo şirketlerine de büyük bir iş düşmektedir. Peki sizler herhangi bir firmadan ya da siteden alışveriş yaparken nelere dikkat edersiniz? Ürünün size ulaşma süreci sizin için ne kadar önemlidir? Gelin bu yayınımızda Alışveriş yapanlar ürünü satın alırken nelere dikkat ediyorlar hep birlikte bunu inceleyelim.


1.ÜCRETSİZ KARGO

Artan satın alma olasılığı: Ankete katılanların %53'ü

Hepimiz alışveriş yaparken 150 TL bir ürüne veririz de oradaki 10 TL kargo ücreti çoğu kişiyi düşündürür.  Yapılan araştırmalara göre ücretsiz kargo satın alma da en önemli pay sahibidir. Tüketici için ürünü sipariş etmekte büyük rol oynamaktadır.





2. KUPONLAR ve İNDİRİMLER

Artan satın alma olasılığı: Ankete katılanların %41'i

Bazı web siteleri tüketicinin firmasında yaptığı alışverişten sonra onu firmasında tutabilmek için kupon ya da indirim gibi bir planlama çizmektedir. Biriken bu kupon ve indirimler alıcıyı o site ya da firmaya tekrar girmeye teşvik ederek ürün almayı daha cazip kılmaktadır. 





3. DİĞER ALICILARDAN GELEN YORUMLAR

Artan satın alma olasılığı: Ankete katılanların %35'i

Bilmediğimiz herhangi bir ürünü alırken genellikle o ürünü daha önce satın alıp kullanan kişilerin yorumları bizler için önem teşkil etmektedir. Ürün hakkında kullanmadan en net fikre sahip olabileceğimiz somut düşüncelerdir bunlar. Ürünü daha önceden satın alan müşterilerin olumlu ve olumsuz düşünceleri alıcının zihninde büyük öneme sahiptir.





4.İADE POLİTİKALARI

 Artan satın alma olasılığı: Ankete katılanların %33'ü

Bir ürünü aldınız diyelim. Fakat ürün elinize ulaştığınızda beklediğiniz gibi çıkmadı. Hemen değiştirmek ya da paranızı geri almak istersiniz. Bu yüzden satıcıların yapacağı kolay iade politikası alıcı üzerinde önemli etkiye sahiptir.





5. HIZLI ve KOLAY ÇEVRİMİÇİ ÖDEME İŞLEMLERİ

Artan satın alma olasılığı: Katılımcıların %30'u

Açlığın doruk noktasındasınız ve bir şeyler yemeye ihtiyacınız var. Evinizde koltuğunuza uzanmış bir şekilde çevrimiçi şekilde Getir, Yemeksepeti gibi uygulamalardan hızlı bir şekilde yapacağınız işlemler ile bir çok işletmeden yemek siparişi verebilirsiniz. İşte tam bu noktada alıcının konfor ve rahatlığı devreye giriyor. Hal böyle olunca da hızlı bir şekilde bir ürüne sahip olmak önemli hale geliyor. Kimse bir restaurant ve mağazada dakikalarca zaman kaybetmek istemez.




6. ANINDA TESLİMAT

Artan satın alma olasılığı: Katılımcıların %28'i

Sipariş ettiğiniz ürünün günlerce elinize ulaşmadığını düşünün. O kargo senin bu kargo benim iki-üç haftadan beri dolaşıyor. Ne kötü durum ama değil mi ? Heyecanla sipariş ettiğiniz ürünü haftalarca beklemek !




7.SOSYAL MEDYADAKİ DÜŞÜNCELER

Artan satın alma olasılığı: Katılımcıların %22'si

İnstagram, Facebook, Twitter ve daha bir çok sosyal medya artık 7'den 70'e herkesin sahip olduğu uygulamalar. Dolayısıyla firmalar, siteler ve ürünler hakkında da olumlu ve olumsuz yorumları rahatça bulabileceğiniz bir mecra.





8. ÜRÜNÜN ÇEVRE DOSTU OLDUĞUNU BİLMEK
 
Artan satın alma olasılığı: Katılımcıların %21'i

Alıcının ürünü sipariş ederken temiz, çevre dostu, geri dönüştürebilir gibi kelimeleri ürün üzerinde görmesi satın almasını hayli etkiliyor. Sipariş verilen ürünün doğaya ve hayvanlara zarar vermeyeceği düşüncesi satın alma da önemli faktör.



9.KAPIDA ÖDEME İMKANI

Artan satın alma olasılığı: Ankete katılanların %18'i

Bir çoğumuz hala ürün sipariş ederken yapılan ödemelerde tereddüt yaşayabiliyor. İşte tam da bu noktada Kapıda Ödeme İmkanının olması alışverişi cazip kılan nedenler arasına girmekte. Sosyal medyada satış yapan bir firmanın ürününü beğendiniz fakat karşı taraf dolandırıcı mı düşüncelerine son veren yenilik.








Yorum Gönder

0 Yorumlar