Son dönemlerin gözdesi kripto paralar neye göre artmaktadır?

Son dönemlerde inanılmaz bir kripto para piyasası oluşmuştur. Bundan 1-2 yıl öncesinden çoğumuzun adını duyup herhangi bir yatırım aracı olarak görmediği kripto paralar şuan ise en az zamanda paranı onlarca katına katlama aracı olarak görülmektedir. Peki nedir bu kripto para ve neye göre artmaktadır?

Kripto para için dijital yani sanal bir varlıktır diyebiliriz. Bizler kripto paralara bir nevi sanal döviz de diyebiliriz. Kripto paraların değeri ise aynı borsadaki gibi kullanıcıların yaptıkları yatırımlardaki arz-talep dengesine göre değişmektedir. Kripto paraya gösterilen talep ne kadar yoğun ise bu sanal para da bununla doğru orantılı şekilde artış göstermektedir. Öyle ki en önemli kripto para birimlerinden biri olan Bitcoin 2010 yılında 0,06 dolar iken 2016 yılında popüleritesi artmış ve 520 dolarlara kadar yükselmiştir. 2020 yılında ise 29 bin doları bulan değeri olan Bitcoin'in 24 Kasım 2021 tarihi ile değeri 686 bin 290 Türk Lirasını bulmaktadır. 


Muhteşem rakamlar. Hal böyle olunca bu platformda dönen paraları sizler düşünün. Geçtiğimiz yıllarda Thodex adlı kripto para borsasında işlem veren bir uygulama ya da firma diyelim tüm kullanıcılarını dolandırmıştı. Yayını yaptığımız 24 Kasım 2021 tarihinde ise  Hecoin adlı bir uygulama için yine aynı dolandırıcılık iddiası ortaya atıldı. Hiçbir borsada listelenmeyen ve sadece kendi uygulaması üzerinden alınıp satılabilen coin, kilitlerin açılmasına kısa süre kala yüzde 622881 oranında düşüş yaşadı. 100$'lık bir yatırım yapan kullanıcının parası 0.50$'a kadar düşerken, insanlar sosyal medyadan sitemlerini dile getirdi.

301 Milyar dolar serveti ile dünyanın en zenginlerinden biri olan girişimci, mühendis Elon Musk ise kripto para piyasasında attığı tweetler ile servetine servet katıyor. Her bir tweet'i olay olan ve kripto paralar ile ilgili attığı tweetlerden sonra elinde bulundurduğu coinlerin değerini kat be kat arttıran Elon Musk kripto paraların bug'ını bulmuş gibi. 

Muhteşem yatırımların döndüğü bu piyasada sizlerde birer yatırımcı olup paranızı katlamak isterseniz iyi bir araştırma yapmadan sektöre adımınızı atmamanızı öneririm. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar