Kulağa Garip Gelen Tarihsel Gerçekler

Kulağa Garip Gelen Tarihsel Gerçekler 

1. İnsanlar, trenle seyahat eden bir kadının rahminin uçup gideceğini düşünüyorlardı. 

Teknolojik ilerleme hayatın her döneminde iyi durumlara neden olmayabilir. Öyle ki ; Tren ilk bulunduğu zaman insanlar , trenle seyahat eden bir kadının rahminin uçup gideceğini düşünüyorlardı.





2. İngiliz madenciler , çalıştıkları kömür madenlerine kanaryaları neden götürüyorlardı?

Yaşanan o dönemlerde madencilerin çalıştıkları kömür madenlerine kanaryaları götürmeleri bir adetti. Bunu yapmalarının sebebi ise ; Kanaryaların zehirli gazlara olan reaksiyonlarının insandan daha fazla olmasıdır. Herhangi bir tehlike anında kanaryanın vereceği tepkiden ortamdaki kötü havanın sebebini de anlamış oluyorlardı.





3. Ketçap aynı zamanda ilaç olarak da kullanılmıştır.

İlk icat edildiği zaman ketçabın tarifi basitti. İçerisinde ilk üretildiği zaman bilinenin aksine domates yoktu. Mantar ve balıktan oluşmakta idi. Fakat ilerleyen zamanlarda Doktor John Cook ketçaba domates konulmasını da önerdi ve ketçap günümüze kadar bu halini sürdürmüş oldu. Şuan sofraların vazgeçilmez tadı olan ketçabın ilk üretildiği zamanlarda eczanelerde hasımsızlığa ve ishale iyi geldiği düşünüldüğünden ötürü hap olarak dahi satışı yapılmıştır.





4. Bir zamanlar kadınların sigara içmeleri yasaklanmıştır.

20.yüzyılın başlarında ABD'nin New York kentinde bir kadın duvara kibritle vurmuş ve sigarasını yakmak istemiştir. Fakat bu eylemi gerçekleştiren kadın olay yerinde tutuklanmıştır. Çünkü o zamanlarda bulunduğu kentte toplum içinde sigara içme yasağı hakimdi. Olayı gerçekleştiren kadın 5.000 dolar para cezasına çarptırıldı.






5. Papa IV. Gregory Kedilere Savaş İlan Etti!

Kulağa çok garip gelecek ama 13.yüzyılda yaşayan Papa IV.George garip bir şekilde kedilere savaş ilan etmiştir. Savaş ilan etmesinin sebebi ise; kedilerin şeytanın bir kulu olduğunu düşünmesidir. Nitekim Papa'nın bu emri ile tüm Avrupa'da kediler yok edilmeye başlansa da fare sayısında ve veba salgınındaki artış yüzünden kedilerin öldürülmesine son verildi.




6. Büyük İskender yanlışlıkla diri diri gömülmüştür!

Milattan Önce 300'lü yıllarda yaşayan Makedonya Kralı  Büyük İskender'in bir nörolojik bozukluktan ötürü gömüldüğü zaman yaşıyor olduğu anlaşılmamıştır. Öldüğü düşünülen Büyük İskender bu hastalıktan ötürü felçli ve hayati fonksiyonları tam yerinde değildi.





7.  Orta Çağ'da kuzuların ağaçta yetiştiğine inanılırdı.





8. Amerikalı Generel Zachary Taylor çok kiraz yemekten dolayı ölmüştür.

ABD'nin 12.Başkanı olan Zachary Taylor 1850 yılında bir parti vermiştir. Bu parti esnasında çok fazla kiraz yiyen ve ardından süt içen Zachary Taylor vefat etmiştir. 



9. Fransa'da bir domuz idam edilmiştir.

Kulağa garip geliyor değil mi? 1386 tarihinde Fransa'da domuz bir çocuğa saldırmıştır. Yakalanan domuz tutuklanmış ve ardından cezaevine hapsedilmiştir.  Sonrasında cinayetten yargılanan domuz mahkemeye çıkarılmış , suçlu bulunduğundan ötürü idamına karar verilmiştir.




10. Macar Kontes  Elizabeth Bathory 650'den fazla kadına işkence etmiştir.

1560-1614 yılları arasında yaşayan ve Kanlı Kontes olarak da bilinen Macar Kontesi Elizabeth Bathory yaşadığı dönemde 650'den fazla kadına işkence edip öldürdüğü düşünülmektedir. Üstelik işkence ettiği bu kızların yaşları da 10-15 civarındadır. 



11. Eski Roma'da değerli kılınan İdrar !

Eski Romalılar yaşadıkları dönemde idrarı gargara aracı olarak görmüşlerdir. İçerisinde var olan amonyak bileşeninin yararlı etkisi olduğu düşünülmüştür. Öyle ki Eski Romalılar idrar ticareti yaparken bunun vergisini dahi almışlardır.





12. Zengin seçkinlerin kadavra alışkanlıkları 

Akıl alır gibi değil ama 16. yüzyılda Zengin seçkinler kadavraları yerlerdi. Kadavraların insanları iyileştirebileceği düşüncesi hakimdi. Yerken en fazla has duydukları yemek ise Mısır mumyaları imiş.





13. Thomas Edison, patentini aldığı şeylerin çoğunu icat etmedi.

Edison'un dünyanın en kötü şöhretli fikri mülkiyet hırsızlarından biri olduğunu söylemek doğru olur. Patentini aldığı 1.093 şeyden çoğunu Nikola Tesla, Wilhelm Rontgen ve (aslında ampulü icat eden) Joseph Swan gibi dahilerden çalmıştır.




 

Yorum Gönder

0 Yorumlar