Mutlaka İzlenmesi Gereken 16 Film ( Listeler Kendi Tavsiyelerim Doğrultusunda Oluşturulmuştur)

Mutlaka İzlenmesi Gereken Filmler adlı başlığımız altında dram türünden tutun komedi, suç, biyografi, gizem, gerilim ve daha bir çok türde filme yer verdik. Liste tamamen kendi film zevkimize göre şekillenmiş olup İMDB sıralaması önemsenmemiştir. Liste her yeni haftada güncellenecektir


16. Ben Kimim ? ( Who Am I - Kein System ist sicher )



Yönetmen:  Baran Bo Odar

Konusu: Gerilim - Gizem

NOT: Yönetmenliğini ve senaristliğini Baran Bo Odar'un yaptığı Alman yapımı 2014 yılında çıkmış olan bir filmdir. Sadece bir hacker filmi olarak düşünmeyin. Sürükleyiciliği ve ters köşe senaryosu ile dikkat çekici bir yapım. Merak uyandırıcı unsulara anlam yüklemeye çalışacağınız iyi bir yapım olmuş. 



15. Babam ve Oğlum


Yönetmen:  Çağan Irmak

Konusu: Aile - Dram

NOT: Çağan Irmak'ın yazıp yönettiği ve 2005 yılında sinemaya aktarılan Babam ve Oğlum filmi gerek oyunculuklar gerekse konusu itibariyle izlenmeye değer bir yapım. Ülkemiz adına sinemaya uyarlanan en iyi filmlerin başında geldiğini düşünmekteyim. Favori filmlerimdendir. 


14. Rüzgarı Dizginleyen Çocuk


Yönetmen: Chiwetel Ejiofor

Konusu: Dram - Biyografi

NOT: Filmi ilk kez Netflix platformu üzerinden izlemiştim. Gerek oyunculuklar gerek konusu olsun son ana kadar sürükleyici ve iyi bir iş çıkardıklarını düşünüyorum. Ayrıca konusunun gerçek bir hayat hikayesine de dayanması ilgi mi çekmişti. Ben izlerken bir an olsun bile sıkılmadım, umarım beğenerek izlersiniz.



13.Kör Nokta




 


Yönetmen: John Lee Hancock

Konusu : Spor - Dram - Biyografi

NOT: Filmde Koca Mike rolü ile karşımıza çıkan Quinton Aaron ile aranızda sıcak bir bağ kuracağınızdan hiç süpheniz olmasın. Biyografi filmi olmasının yanı sıra ev tadında, samimi, sıcak diyalogların tadını alıyorsunuz.



12.  The Invisible Guest

















Yönetmen: Oriol Paulo

Konusu : Gizem

NOT: İspanyol yapımı gizem filmleri ilgi çekici oluyor. Bu filmde onlardan biri. Tempo bir an bile düşmüyor. Açıkçası bu liste içerisinde favori filmim diyebilirim. 





11.Piyanist

















Yönetmen: Roman Polanski

Konusu : Biyografi - Savaş

NOT: 2003 yılında vizyona giren film aradan onlarca yıl geçmesine rağmen her izlediğimde ilk tadını alıyormuşum hissi veriyor. Büyüleyici konusu, duygu dolu sahneleri ve akıcı akışı ile etkileyici filmlerden biri.








10.Fury

















Yönetmen: David Ayer

Konusu : Dram - Savaş

NOT: İkinci Dünya savaşının olduğu yıllarda geçen film Brad Pitt'in muhteşem rolü ile ayrı bir seviyeye çıkıyor. Savaş filmlerinin önde gelen yapımlarından.








9. P.K ( Peekay)
















Yönetmen: Rajkumar Hirani

Konusu : Komedi

NOT:  Hint yapımlarının sıcak havası her zaman ilgimi çekmiştir. Bir de bu yapımlarda Aamir Khan gibi bir isim varsa o filmler ayrı bir tat alıyor. Anushka  Sharma ve Aamir Khan'ın muhteşem oyunculuk sergilediği bu filmi izlemelisiniz. 








8.Esaretin Bedeli

















Yönetmen: 
Frank Darabont

Konusu : Suç

NOT: 1995 yılında yayınlanan ve şarap misali her geçen yeni yılda etkileyiciliği bir o kadar artan , hapishane filmlerinin en etkileyici yapımlardan olan Esaretin Bedeli için çokta söze gerek yok. 






7.Drishyam

















Yönetmen: Nishikant Kamat

Konusu : Gerilim - Gizem

NOT: Yine bir Hint filmi. İlk başta izlemekte tereddüt etsem de Ajay Devgan'ın filmin her sahnesinde büyüdüğü bu film bir babanın ailesi için neleri göze alabileceğini ve zekasını konu ediniyor. Muhteşem bir şekilde kurgulanmış.






6.Sıkıysa Yakala

















Yönetmen: Steven Spielberg

Konusu : Biyografi - Macera - Suç

NOT: Leonardo Di Caprio'nun muhteşem bir oyunculuk çıkardığı bu film Frank Abanagle adında bir dolandırıcının hayatını konu edinmektedir. Gerçek bir hikayeye dayanması ve sürükleyiciliğinin yüksek olması filmi etkileyici kılan detaylardan.






5.Yaşam Şifresi

















Yönetmen: Duncan Jones

Konusu : Gerilim - Bilim Kurgu

NOT: Bir trende geçen olaylar silsilesini konu alan film farklı konusu ile dikkat çekiyor. Şahsen ilk izlediğim zaman konusu ve işleyişi yönünden hoşuma giden bir film olmuştu.



4.Zodiac
















Yönetmen: David Fincher

Konusu : Dram - Gizem - Suç

NOT: Cinayet ve dedektiflik gibi iki sürükleyici ana bileşenin olduğu filmleri sevenler için Zodiac tam da bu türden bir yapım. 




3. Can Dostum ( The Intouchables )

















Yönetmen:  Olivier Nakache , Éric Toledano

Konusu : Komedi

NOT: Sıcak ve samimi bir film. İki dostun hikayesini samimi bir şekilde anlatan bu filmi kesinlikle izlemenizi öneririm. Komedi kategorisinde yer versek te dram da eksik olmuyor. 




2. Sıkı Dostlar


















Yönetmen:  Martin Scorsese

Konusu : Suç





 

1. İrlandalı ( The Irishman )



Yönetmen:  Martin Scorsese 

Konusu :  Biyografi - Suç






Yorum Gönder

0 Yorumlar