Görünce Şaşıracağınız En İlginç 7 İcat

Görünce Şaşıracağınız En İlginç 7 İcat

21.yüzyıldayız ve şimdilik teknoloji çağının en üst noktasındayız diye biliriz. Gün geçmiyor ki karşımıza farklı yeni bir icat çıkmasın. Bundan sadece 15-20 yıl önce olabileceğine bile ihtimal vermediğimiz bir çok şey şuan evlerimizde, iş yerlerimizde , sokakta ve daha bir çok yerde hayatımızın baş köşesinde yer almaktadır. Gelin bu yayınımızda son dönemlerde çıkan en farklı 10 icadı hep birlikte inceleyelim.  






1. Gıda Bileşimini Belirleyen Tarayıcı

Gündelik hayatta yiyeceklerimize formumuzu korumak için hayli özen gösteririz. Bir çoğumuz ise yediği ürünlerin içerisinde neyin ne kadar bulunduğuna dikkat bile etmez. İşte bu icat ilk önce söylediğimiz formuna özen gösteren meraklı kişilere özel bir icat. Gıda Bileşimini Belirleyen Tarayıcı ile yiyeceğiniz ne varsa içerisinde yağ, karbonhidrat, şeker ,protein, oranlarına kolay bir şekilde ulaşabileceksiniz. Ülkemizde satışının yapıldığına dair bir bilgim bulunmamakta.


2.Dahili Isıtmalı Akıllı Ceket

Isı ayarını istediğiniz sıcaklığa göre ayarlayabileceğiniz bu Dahili Isıtmalı Akıllı Ceket hiç kuşu yok ki soğuk günlerin vazgeçilmez yardımcılarından biri olacaktır. Ülkemizde de satışı bulunan bu akıllı ceketin fiyatı 400 TL'den başlayan fiyatlardan alıcı bulmaktadır. 





3.Dünyanın İlk Bakteri Öldüren Robotu

Hepimiz için hijyen ve temizlik hayatımızın ön sıralarında yer almaktadır. Öyle ki temizliği hastalık derecesine getirecek insanlar bile çevremizde bulunmaktadır. İşte bu icat tamda onlar için. Dünyanın İlk Bakteri Öldüren Robotu Cleansebot derinlemesine yaptığı temizlik ile bakteriler ile savaş halindedir. Ülkemizde satışı yaygın olmasa da biraz araştırma sonucunda bir kaç sitede 700 TL'den başlayan fiyatlarda bu ürüne sahip olabilirsiniz.





4. Holografik Araba Asistanı

Varacağımız bir yere ulaşmak için hepimiz navigasyon kullanarak varış noktamızı belirlemekteyiz. Holografik Araba Asistanı ile ön camınızda oluşan görsel sayesinde her şey daha kolay. Dikkatinizi kaybetmemek ve daha iyi bir sürüş için ideal bir icat gibi duruyor.





5.Aqua Koşu Bandı 

Bir çok şaşırtıcı icat gördük de böylesin ilk kez göreceksinizdir. Spor bandı ile fazla kilolarımızdan kurtulmaya çalışırız fakat bunu hiç su içinde yaptığınız oldu mu? Aqua Koşu Bandı ile hem koşacaksınız hem de su içinde kalacaksınız. Aqua Koşu Bandı büyük bir küvete benziyor ve alt kısmında yürümek veya koşmak için hareketli bir yüzeye sahip. Kardiyo sırasında vücuda uygulanan baskı miktarını azalttığı için bir yaralanmadan kurtulanlar için mükemmel bir makinedir.





6. Engelli Kişiler için Akıllı Klavye

Bu icat hayallerin ve umutların bir adım ötesinde. Engelli kişiler için yapılan bu icat onların hayatına farklı bir boyut katacaktır. KEY-X, engelliler için özel olarak tasarlanmış bir klavyedir ve tek tek tuşlar kullanmak yerine her bir düğmenin etrafında bir harf kümesi vardır. Aynı zamanda, akıllı göz dedektörü veya tek tıklama anahtarı gibi çeşitli diğer aksesuarları da destekler, böylece motor nöron hastalığı gibi çok daha ciddi rahatsızlıklardan muzdarip olanlar da bu harika buluşun özelliklerinden yararlanabilirler.



7. Esnek Akıllı Telefon

2000 yılında piyasaya sürülen Nokıa 3310 üreticileri sanırım bu telefonu görseler 3310'u piyasaya sürmekten vazgeçerlerdi. Su altında da kullanabileceğiniz bu esnek akıllı telefon daha piyasaya sürülmemiştir. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar