Web site kurmak için neler gereklidir?


Bir çok şeyi gözümüzde büyüttüğümüz gibi web site tasarımını da gözümüzde büyütmekteyiz. Gadgetler, html kodları, tasarım ve daha bir çok konu da nasıl bir yok izleyeceğimizi bilmeden endişeye kapılıyoruz. Bu yayınımızda web site kurmak için heyecan duyan bu işe yeni başlayan kişilere bir rehber olma yolunda ilerleyeceğiz. 

Web site kurmak için neler gereklidir?


1.Öncelikle kuracağımız web sitemizde hangi konuda aktif olacağız bu sorunun cevabını vermeliyiz. Örneğin ; Ekonomi mi, eğitim mi, sosyal platform mu , dini bir web site mi yoksa spor ya da gündem ile alakalı haber sitesi mi oluşturacağız.

2. Blogger üzerinden mi web sitemizi oluşturacağız yoksa wordpress üzerinden mi? Bu konuda en az hangi konuda aktif olacağımız kadar önemlidir. Şayet blogger üzerinden bir çok şeyi ücretsiz yapıyorken wordpress'te para harcayabilirsiniz. Fakat hosting hızınız olsun, kullanacağınız temalar olsun wordpress'te elbette daha göze hoş gelecek ve daha hızlı bir site yaratma imkanınız olacaktır. Ayrıca wordprees'in eklentiler kısmı ile bir çok eklentiyi de sitenize ekleme fırsatı bulacaksınız. 


3. Domain ve hosting işlemlerinin halledilmesi gereklidir. İnternette domain alma gibi bir aratma yaptığınız zaman bir çok site bulacaksınız. Çok bir masraf yapmanıza gerek yok. Go Daddy siteni öneririm. Fiyatları uygundur. (40-70 TL arası)


4. Tüm bu işlemleri hallettikten sonra web sitemiz için uygun bir tema bulup kafamızda kurduğumuz şablonu uygulamaya koymak gerekiyor. Yine internette Free Blogger Templates yazıp aratarak bir çok blogger temasına ulaşabilirsiniz . Wordpress için ise ücretli ve ücretsiz bir çok tema mevcuttur. 

5. Sitenize site haritası eklemek ardından Google Search Console'a kayıt olmak ve son olarak da sitenizi Google Analytics'e eklemeniz gerekmektedir. Bunları yaparken herhangi bir ücretsiz ödemiyorsunuz. Bunlar web sitenizin google'da trafik alması ve ön sıralarda çıkması için geçerli olan işlemlerdir.



6. İçerik üretmek ve sitenizi güncel tutmak bir diğer önemli konudur. Yukarıdaki tüm işlemleri yaptıktan sonra artık Google Adsense'ye kayıt olup reklam almak ve bu reklamları sitemizde gösterme vakti gelmiş demektir. Bunun içinde sitemizi Google'a kaydettikten sonra 25-30 içerik girelim ve sitemizi 2-3 hafta gibi bir süre aktif tutalım. Ardından Google Adsense başvurumuzu oluşturup onaylanmasını bekleyelim. 

7. Yukarıda saydığım tüm maddeler yeni başlayan kişileri tatmin edecek ve bir site oluşturması için yeterli olacak maddelerdir. Daha iyi bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız istekleriniz doğrultusunda ben sizlere blogger web site yapımı için yardımcı olabilirim. Bunun için benimle furkan_meric@outlook.com adresinden irtibata geçmeniz yeterli olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar