Kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz ?


Bir çok insan gündelik hayatın yoğunluğundan ötürü kendi gelişimine belli bir süreden sonra gereken özeni gösterememektedir. Fakat insan durağan değil her an gelişime açık ve hayatı hareketler ile dolu bir varlıktır. Dolayısıyla olduğu gibi kalmak ya da  yaşamın tekdüzeliğine sığınmak kişiyi belli bir süreden sonra içinden çıkılmaz bir hale sürükleyebilir? Çoğu zaman insanlardan etrafımızda şu cümleleri duyabiliriz ;

Keşke 15 kilo verebilseydim.

Keşke daha iyi maaşlı bir iş bulabilseydim.

Keşke Üniversite diplomam olsaydı.

Keşke bana iyi davranacak ve beni koşulsuz sevecek birini bulabilseydim.

Keşke daha yeni, daha güzel bir araba alabilseydim.



Hayatın her alanında her zaman keşkelerimiz olabilir. Peki sizler kendinizi ne kadar geliştirerek ve çalışarak bu keşkelerden sıyrılmaya çalışıyorsunuz ? 
 Bu yayınımızda kendinizi geliştirmek için neler yapabileceğinize değineceğiz. 


1. Binlerce siteye girseniz ilk göreceğiniz yazı kitap okuyun olacaktır. Peki ya kitap okumak eziyet ise biri için? Beyni , kitap okuyarak daha fazla bilgi ile beslemek elbette güzel hareketlerden biri olacaktır ama bununla da sınırlı kalmayın. Kitap okuyun elbette ama aşağıda yazacağımız konuları da gözden geçirmeyi ihmal etmeyin. 

2. Dil öğrenin. Dil öğrenin ki , hem iş hayatına başlamadan hem de iş hayatına başladıktan sonra rakiplerinizden bir adım daha önde olun. 

3. Haftada iki gün yarım saat - 45 dakikanızı ayıracak bir hobi edinin. Heykeller boyayın, kanaviçe örün. Satranç oynayın. Bu aktiviteler odaklanmanıza yararı olacaktır.

4. Bir kursa yazılmakta belli bir periyotta sizin için iyi gelebilir. Örneğin; halk eğitim merkezlerinde verilen bilgisayar kursları önemlidir. Buradan alacağınız sertifika iş hayatına word, excel gibi programları da iyi bir şekilde kullanmanıza yarayacaktır.

5. Eksik olduğunuz alanlarınızı belirleyin. Bunlar üstünde kendinizi geliştirmeye çalışın.  

6. Kötü bir alışkanlığı bırakın. Sadece alkol ve sigara alışkanlıkları kötü olarak karşımıza çıkmasın. Bunlardan daha farklı kötü alışkanlıklarınız da olabilir. Kötü alışkanlıklarınızdan vazgeçip kendi kendinizin doktoru olabilirsiniz.

7. Bir hedef belirleyin ve sadece bu hedefi gerçekleştirmek için ona odaklanın. Mücadele etmekten vazgeçmeyin.

8. Belirlediğiniz bir dergi ya da makale sayfası olsun. Her gün iki üç adet makale ya da dergide bir konu ile ilgilenin. En fazla 15 dakikanızı alacaktır.

9. Kendinizi geliştirebileceğiniz uygulamaları telefonunuza yükleyebilirsiniz. Ben sizlere örnek verecek olursam eğer; Akademia, DailyArt, Trt Bil Bakalım gibi uygulamaları inceleyebilirsiniz.

10. Bir blog ya da web sitesi açabilirsiniz. Bu işi ilk başlarda para kazanmak için değil de ilgili olduğunuz bir alanda bilgi birikimlerinizi insanlara aktarmak için kullanabilirsiniz. Ekonomi, eğitim, sağlık hangi sektör olursa olsun burada insanlara faydalı paylaşımlar yapabilirsiniz. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar