Saçlarınızın dökülmesine bu besin sebep olabilir !

Saçlarınızın dökülmesine bu besin sebep olabilir !

Gündelik hayatın getirdiği önemli durumlardan biri de dış güzelliğimize verilen önemin artmasıdır. Öyle ki kadın - erkek fark etmeksizin insanlar hakkında yüzüne, saçına, tırnaklarına ve vücudunun bir çok bölümüne bakım uygulamaktadırlar. İyi göründüğümüz zaman kendimizi psikolojik olarak da iyi hissetmek kaçınılmaz bir gerçektir. Kadın - Erkek fark etmeksizin en sıkıntı yaşanan konulardan biri de muhakkak saç dökülmesidir. Bir çok insan gençliğinde sahip olduğu parıltılı ve gür saçlara ne yazık ki 35-40 yaşından sonra sahip olamamaktadır. Hatta ve hatta yaşı daha da geri çekip buna 25 yaş ve üstü sınırı da dahil edebiliriz.

Amerikalı bir şirket olan Cleveland Clinic'nin yaptığı araştırmaya göre, 40 yaşın üzerindeki kadınların yüzde 50'sinin bir tür kadın tipi saç dökülmesi olacağı tahmin ediliyor.

Yapılan araştırmalara göre eğer bu yemeği yiyorsanız yaşlandıkça saç dökülmeniz daha da kötü bir hal alabilir. Yağlı yiyeceklerden zengin bir diyet yemenin bizim için iyi olmadığını hepimiz biliyoruz - kilo alımına ve yüksek kolesterol ve yüksek tansiyon gibi sorunlara neden olabilir ve bu da ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir . Ancak Nature dergisinde yayınlanan 2021 tarihli bir araştırma , işlenmiş et ve kızartılmış herhangi bir şey gibi yağlı yiyeceklerin tüketilmesinin de saç dökülmesine katkıda bulunabileceğini buldu . Somon, fındık ve avokado gibi şeylerde bulunan "iyi yağlar" hala menüde olabilir. 

Anatomik, fizyolojik ve genetik olarak insanlara çok benzer oldukları için fareler üzerinde yapılan çalışma, "yüksek yağlı bir diyetin neden olduğu gibi obezite kaynaklı stresin" saç folikülü kök hücrelerini tüketebileceğini ve bu saç büyüme döngüsünü bozabileceği söylenmiştir.
 
                                

Yağsız et, fasulye ve baklagiller gibi işlenmiş et, peynir, unlu mamuller ve yüksek diğer gıdalar gibi yağsız proteinlerle dolu bir diyeti tercih etmek ( saçınız proteinden yapılır, bu nedenle alımınızı sürdürmek önemlidir, Healthline'a göre) Doymuş yağ, yaşlandıkça tam bir saç başını korumanın anahtarlarından biridir. Dermatology Practical & Conceptual dergisinde 2017 yılında yayınlanan bir araştırma , "beslenme eksikliğinin hem saç yapısını hem de saç büyümesini etkileyebileceğini " belirtmiştir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar