İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler Serisi - 2

Bir önceki yayınımızda İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler Serisinin ilk bölümüne yer vermiştik. Web sitemizi takip eden ziyaretçilerimiz tarafından ilgi çeken bu bölümden sonra İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler Serisinin ikinci bölümünü de yayınlamak istedim. 

İlk Kez Duyacağınız İlginç Bilgiler Serisi - 1 ulaşmak için ;

BURAYA TIKLAYINIZ










İşaret fişeği, Bulaşık makineleri , Bebek bezleri , Kurşun geçilmez yelekler, yangın merdivenleri, ön cam silecekleri ve lazer yazıcılarının ortak noktaları hepsinin bir kadın tarafından icat edilmesidir. 


Bir domuzun gökyüzüne bakması fiziksel olarak imkansızdır. Şöyle ki ; domuzların boyun anatomisi ve boyunlarında var olan kaslar başlarını gökyüzüne kaldırmalarını ve gökyüzünü görmelerine engeldir. 


Leonardo Da Vinci'nin en önemli eserlerinden biri olan Mona Lisa tablosunda tablodaki kadının kaşları yoktur. Aslında Leonardo tabloyu yaptığında Mona Lisa'nın kaşları boyalıydı. Fakat zamanla boyanan kaşlar aşındı ve tablo günümüzdeki bu hali ile hafızalarda yer edindi. 



Köpekler bizlere sadık oluşu ve yakınlığı ile hayatımızı pozitif yönde etkilerken bizlere olumlu da enerji vermektedir. Peki ya kokuları ? Köpeklerin patileri vücutlarındaki ter bezleri ve bakterilerden ötürü mısır cipsi gibi kokmaktadır.




Deniz sümüklü böcekleri görüp görebileceğiniz en farklı özelliğe sahip hayvanlardan biridir. Şöyle ki; vücutlarındaki herhangi bir uzvu yeniden çıkartabilen bu canlılar bir kaç hafta içinde yepyeni bir vücut şekline bürünebilirler. Kafa oluşumu gerçekleştikten sonra vücudun geri kalanı oluşana kadar sadece kafası ile yaşarlar ve diğer organların gelişmesini beklerler.


Vücut kokunuzun karakteriniz ile ilgisi olabileceğini düşünebiliyor musunuz? Çok ilginçtir ki insanların vücudunun kokusu bir karakteri temsil edebiliyor. Örneğin; Dışadönük, çekingen, utangaç, baskın gibi...



Baykuşların gözleri sabittir, gözleri tüp şeklindedir. Bu yüzden gözlerini hareket ettiremezler ve sonuç olarak baykuşlar  kafalarını 270 derece sağa ve sola, 90 derece yukarı ve aşağı çevirebilirler. Ayrıca baykuşlar mavi rengi gören tek kuştur. 



Akasya ağaçlarının benzersiz bir alarm sistemi vardır. Hayvanlar yapraklarını yemeye başladığında ağaç, hayvanlar için toksik olan kimyasallar üretmeye başlar. Çevredeki diğer Akasya ağaçları bu kimyasalı hisseder ve hayvanları korkutmak için üretmeye başlar.

Amerikalı yazar Ernest Vincent Wright 1939 tarihinde kaleme aldığı Gadsby adlı eserinde İngilizcede en çok kullanılan harf olan E harfini hiç kullanmadan bu romanının yazmıştır. 

Dünya'nın en küçük sürüngeni 28,9 milimetre boyutundaki bir bukelamundur. Kuzey Madagaskar da keşfedilmiştir. 


İdrarınızı günlerce ve hatta aylarca tuttuğunuzu düşünsenize. Alaska da yaşayan ağaç kurbağaları çişini sekiz aya kadar tutabilmektedir. sıcaklıklar arttığında kendilerini rahatlatmadan önce bölgenin uzun kışları boyunca dışarı çıkardıkları biliniyor. İdrar aslında , bağırsaklarında üreyi (idrarın ana atığı) nitrojene dönüştüren özel mikroplarla, kış uykusuna yatarken hayvanın hayatta kalmasına yardımcı olur.


Dünyadaki en yüksek sıcaklık 1922 yılında ölçülmüştür. Libya'da ölçülen 136 derecelik bu sıcaklık resmi olarak kaydedilmiştir. 



William Morrison'ın yumuşak şekerlemeyi icat etmek için gizli bir amacı olup olmadığı bilinmiyor , ancak diş hekimi şüphesiz mesleğindeki diğer kişilerin çok sayıda müşteri çekmeye devam etmesini sağlamaya yardımcı oldu. 1897'de, pamuk şeker makinesini (o zamanlar "Peri İpi" olarak biliniyordu) geliştirmek için şeker üreticisi John C. Wharton ile ortaklık kurdu ve o zamandan beri çocuklara diş çürükleri getiriyor.



Yorum Gönder

0 Yorumlar