Fotokopi makinesinin mucidi kimdir?


Fotokopi makinesinin mucidi kimdir?

Günümüzde bir çok bürokratik işimizi fotokopi makinesinin verdiği kolaylık sayesinde evraklarımızı çoğaltarak rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyoruz. Bu mucizevi makine işlerin daha pratik bir şekilde yürümesini sağlaması açısından çok önemli bir icattır. Sadece bürokrasi alanında değil hayatın her alanında fotokopi makinesi değerli bir icat olarak karşımıza çıkmaktadır. 

Fotokopi makinesinin mucidi Chester Floyd Carlson 18.yüzyılda ABD'de bir patent şirketinde çalışmaktaydı. Görevi ise yaptığı iş esnasında sunulan belge ve resimleri kopyalamaktı. Belge ve resimleri her zaman fotoğraf çekerek kopyalamaya çalışan Chester Floyd Carlson için bu iş tam bir eziyet ve oldukça da masraflı bir durumdur. Nihayet Chester Floyd Carlson yapmış olduğu araştırmalar ve uğraşlarının sonucunu 1938 tarihinde almış olacaktı.

Fotokopi makinesinin mucidi 
Chester Floyd Carlson 10 Ekim1938 tarihinde ilk fotokopi makinesinin patentini aldı. Bir camın üstüne koyulacak olan belgenin bir çok kopyasının çıkması o dönem için çılgınca bir fikir fakat müthiş bir icattı. Chester Floyd Carlson ise ilk fotokopisinde beyaz bir kağıdın üstüne 10-22-38 ASTORİA yazmıştır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar