Google Analytics Kendine Yönlendirmeler Sorunu ve Çözümü

Google Analytics Kendine Yönlendirmeler Sorunu ve Çözümü


Web site sahipleri bilindiği üzere anlık, aylık ve daha bir çok veriyi düzenli bir şekilde takip etmek için Google Analytics kullanmaktadırlar. Fakat son zamanlarda Google Analytics yaptığı açıklama ile birlikte web site sahiplerine 1 Temmuz 2023'ten itibaren standart mülklerde yeni veri işlemeyeceğini ve Google Analytics 4 mülkü oluşturup bu mülke geçiş yaparak bu değişikliğe şimdiden hazırlanmalarını söylemiştir.

Tabii yapılan bu açıklamadan sonra bir çok kişi şimdi olmasa da verilen bu tarih yaklaştıkça Google Analytics düzenlemesi yapmak mecburiyetinde kalacaktır. Google Analytics Kendine Yönlendirmeler sorunu da tamda o anda ekranınızda karşınıza çıkacak olan bir sorun. Google Analytics Kendine Yönlendirmeler sorununun ana sebebi ise iki adet Google Analytics kodunun web sitemizde var olmasıdır. Dolayısıyla da Google bunu bir sorun olarak algılamakta  karşımıza çıkarmaktadır. Çünkü iki Google Analytics hesabından gelen veriler bir karmaşıklığa yol açmaktadır. 


Sorunun çözümü ise basit. 1 Temmuz 2023 tarihine kadar eski Google Analytics mülkünüzü kullanmaya devam ediniz. Bu tarihten sonra zaten pasif hale gelecektir. Kurduğunuz diğer Google Analytics 4 mülkü ile de aynı şekilde verilerinize ulaşabilirsiniz. Diğer bir yol ise eski Google Analytics kodunuzu web sitenizin kod bölümünden kaldırmak olacaktır. Bundan sonra yeni kurduğunuz Google Analytics 4 mülkünüzü ekleyerek yine aynı şekilde kullanabilirsiniz. İkisini aynı anda kullanmayın. Ana problem budur. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar