Koli Bandı İzi Nasıl Çıkartılır ?

 Koli Bandı İzi Nasıl Çıkartılır ?



Koli bandı izi çıkartma genel olarak ilk defa bir eve taşınan kişilerin uğraştığı bir durumdur. Koli bandı çok yönlü kullanıldığı için aslında yerinden çıkartıldığı zaman pek çok yerde izi kalabilir. Koli bandının izi, bandın yapışkanlığına göre eşyanın üzerinde kalır. Koli bandının yapışkanlığı, gücü ve boyutu yüzünden yerinden çıkarırken yeterince hava almaması ya da çıkartıldığı yerden gevşetilmemesi sonucunda iz kalır. Koli bandının iz bırakmaması için ne kadar uğraşılsa da bandın gücü yüzünden küçük noktalar halinde olsa da iz kalır.

Koli bandı izi nasıl çıkarılır sorusunu merak eden pek çok kişi vardır. Koli bandı izini çıkartmak isteyen kişiler ilk olarak koli bandının nereye yapıştığına bakmalıdır. Genel olarak koli bandının yapıştığı bölgeler nasıl çıkartılması gerektiğini belirler. Koli bandı izini çıkartmak istendiğinde genel olarak sabunlu sıcak su kullanılır. Kişiler sabunlu ve sıcak bir su hazırlamalıdır. Ardından koli bandının yapıştığı nesne hazırlanan sabunlu sıcak suyun içerisinde konulmalıdır. Bir süre bekledikten sonra koli bandı yumuşar ve kolay bir şekilde çıkar. Fakat büyük ve bir kabın içerisine sığmayacak olan koli bandı izleri için farklı yöntemler uygulanmalıdır.

Bu arada koli bandı rulosundan neler yapıldığını biliyor musunuz ? Görünce şaşıracağınız bir yazı bırakıyorum buraya.. Koli bandı rulosundan neler yapılır ?

Camdaki Koli Bandı İzi Nasıl Çıkar ?


 Camdaki koli bandı izi çıkartma işleminde sabun ve sıcak su karışımı kullanılmalıdır. Pek çok kişi cama yapışan koli bandı lekesi için yüksek asitli irinleri ya da asetonu tercih etse de bu maddeler cam elyafına ciddi derecede zarar verebilir. Yüksek ısılı fön makineleri de cama zarar vereceğinden kesinlikle kullanılmamalıdır. Sirke, cam sil, sıcak ve sabunlu su camda bulunan koli bandı izini kolayca çıkarır. Cam hassas olduğu için çıkarma işleminde nazik olmak gerekir.

Duvara Yapışan Koli Bandı Nasıl Çıkar ?

Duvara yapışan koli bandı çıkartma işleminde, gaz yağı, aseton gibi maddeleri bir süngere dökerek duvarda izin olduğu yere sürterek kolay bir şekilde iz çıkarılır. İzin olduğu yere fön makinesi ya da ütü gibi sıcaklık üfleyen malzemeler de tutulabilir. Bu sayede koli bandı yumuşayacaktır. Hafif nemli bir bez yardımıyla lekenin olduğu bölge hafifçe silinerek iz tamamen olduğu yerden çıkar.

Beyaz Eşyadan Koli Bandı İzi Nasıl Çıkar ?

Beyaz eşyadan koli bandı izi nasıl çıkar konusu en çok merak edilen çıkartma işlemlerinden biridir. Çünkü özellikle yeni satın alınan beyaz eşyalar zarar görmesin diye kartonlu ve koli bandıyla yapıştırılmış bir şekilde gelir. Bu nedenle ister istemez beyaz eşyanın üzerinde koli bandı izi kalır. Beyaz eşyada bulunan koli bandı izi kazıyarak çıkarılmamalıdır. Bu yöntem beyaz eşyaya zarar verir. En çok tercih edilen yöntem gaz yağı yöntemidir. Bir pamuğa küçük bir miktar gaz yağı dökerek yapışkan yere uygulanmalıdır. Tiner, aseton gibi malzemeler de aynı şekilde uygulanarak beyaz eşyadan izin kolayca çıkmasına yardımcı olur.

Mobilyadan Koli Bandı İzi Nasıl Çıkar ?


 Mobilyadan koli bandı izinin çıkartılması isteniyorsa pamuksuz bir beze sirke, gaz yağı, aseton maddelerinden biri dökülerek banttın olduğu bölgeye sürtülmelidir. Bu şekilde hem mobilyaya zarar vermeden hem de kolay bir şekilde koli bandı izi çıkarılır. Aynı zamanda fön makinesi direkt ize tutularak yumuşamasını sağlayıp lekeyi çıkartmak da bir yöntemdir.

Kaportadan Koli Bandı İzi Nasıl Çıkar ?

Kaportadan koli bandı izi çıkartma işlemi için gaz yağı, tiner ve aseton uygulamasına başvurulur. Bu malzemelerden biri küçük bir pamuğa dökülmelidir. Ardından koli bandının izi olduğu bölgeye sürülerek kolay bir şekilde bant izi çıkartılır.

Bu blog yazımızda farklı zeminlerden koli bandının nasıl çıkartıldığından bahsettik. Peki koli bandı nasıl üretilir, bunu biliyor musunuz ? Merak edenler linkten yazıya ulaşıp bilgi sahibi olabilirler.


Yorum Gönder

0 Yorumlar