Siber Güvenliğin Önemli Olmasının 7 Nedeni

 Siber Güvenliğin Önemli Olmasının 7 Nedeni


 Siber güvenlik nedir, ne işe yarar diye bakıldığı zaman bilgisayarları, mobil cihazları, sunucuları, ağları ve elektronik sistemleri kötü amaçlı her türlü saldırıdan koruma uygulamasıdır denilebilir. Siber güvenliği tek bir terim olarak geçmez. İş sürekliliği ve olağan üstü durum kurtarma, operasyonel güvenlik, bilgi güvenliği, uygulama güvenliği, ağ güvenliği ve son kullanıcı eğitimi olarak terimlere ayrılır. Tüm bu siber güvenlik terimlerini, siber güvenlik eğitimi içerisinde öğreniyorsunuz. 

Farklı Tür Siber Saldırılar Vardır

Siber saldırıları çok çeşitlidir. Genel olarak özel hayat gizliliği olarak bilinse de çok daha farklı tür siber saldırıları da mevcuttur. Kimlik Avı, Kripto Hırsızlığı ya da Kötü Amaçlı Yazılım son dönemlerde oldukça yaygın olan siber saldırılarındandır. Kullanılan uygulamalara, sosyal medya platformlarına da siber saldırı düzenlenerek çeşitli bilgilere ulaşılabilir. 

Teknolojinin Gelişimiyle Siber Suçlarda Artış

Teknoloji geliştikçe siber saldırıların çeşidi de artmaktadır. Özellikle son dönemlerde çok fazla medyada olan kripto paralar ile ilgili olan siber saldırıların kendi içindeki çeşitliliği de artmıştır. Bu saldırılara karşı çok çeşitli güvenlik ağları da geliştirilmiştir.

Depolama Aygıtlarının Korunması Gerekmekte

Siber güvenlik daha çok internet üzerinden para alışverişi yapılan yerlerde kullanılmalıdır. İnsanlar sanal paralara yönelik olarak çeşitli siber saldırılar yapar. ‘Bulut’ koruması bulutta çalışan sistemleri koruma amaçlı olarak geliştirilmiş olan siber güvenlik disiplinidir. Bulut koruması platformlarda ve uygulamalarda verileri güvende ve gizli tutmak için, çevrimiçi alt yapıyı korumak için kullanılır. 

Milyonlarca Lira Tasarruf Sağlar

Özellikle sanal paralar üzerinde çalışan kişilerin kullandığı bulut koruması sayesinde çok yüksek miktarda paralar korunur. Sadece sanal paralar için de değil kişilerin banka hesaplarına ulaşılmaması için de bulut koruması kullanılmalıdır. Kişilerin banka hesapları için kullandıkları güvenlik kelimelerine ulaşıldığı zaman bankadan yüklü miktarda para çekimi yapılabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için bulut güvenlik tercih edilir. Bu sayede çok yüksek miktarlarda tasarruf sağlanmış olur.

Siber Güvenlik Adı Üstünde Güvenilirlik Sağlar


 Siber güvenlik sadece banka hesapları ya da sanal paralar için de değil aynı zamanda kişilerin özel hayat bilgilerini de korur. Pek çok uygulamada ve platformda iletişim bilgileri, adres bilgileri ve kimlik bilgileri kullanılır. Siber güvenlik sayesinde bu bilgiler 3. kişilerden korunur ve herhangi bir kötü kullanımının önüne geçilmiş olur. Siber saldırı üzerinden kişilerin özel konuşmalarına da ulaşılabilir. Özel konuşmalar üzerinden insanlara karşı yapılan kötü amaçlı hareketlerin önüne geçilmiş olur. Dolandırıcılar çoğu zaman siber saldırı yaparak insanların özel hayatlarına ulaşarak tehdit üzerinden de çeşitli dolandırma teknikleri yapar.

Virüsler Size veya İşinize Zarar Verebilir

Siber güvenlik sadece bilgilere ulaşılması için değil bilgilerin korunması amacıyla da kullanılır. Şu an pek çok meslek bilgisayar ve mobil cihazlar üzerinden online bir şekilde yürütülmektedir. Siber saldırılar ile insanların kullandıkları teknolojik aletlere ve uygulamalara ulaşılır. Ulaşıldığı zaman kötü amaçlı olarak virüsler gönderilir. Bu virüsler çoğu zaman kişilerin tüm özel bilgilerini yok eder ve teknoloji uzmanları tarafından geri düzeltilemeyen virüslerdir. 

Siber Alanının Gelişmesi Dark Webi de Güçlendirdi 

Siber güvenlik şu an teknoloji alanında oldukça önemli bir yerdedir. Teknoloji ilerledikçe karanlık ağın karmaşıklığı da oldukça güçlendi. Karanlık ağın güçlenmesiyle siber suçlulara bir sığınak sağlanmış oldu. Bu da aslında yüzey internet kullanımında oldukça artan bir tehditle sonuçlanmış oldu. Kişiler siber saldırı düzenledikten sonra kendilerini korumaya alarak başkaları tarafından ulaşılmamasını sağlamaktadır. Bu nedenle siber güvenliğin önemi oldukça arttı. Siber güvenlik ile hem bilgiler ortadan kaybolmayacaktır hem de siber saldırı düzenleyen kişilere daha kolay bir şekilde ulaşılacaktır.

Bu arada bilişim üzerine okumanızı önerdiğim bir yazı bırakıyorum buraya. Keyifli okumalar – Adli bilişim ne demek

Yorum Gönder

0 Yorumlar