KPSS'ye nasıl doğru şekilde çalışılır ?

KPSS'ye nasıl doğru şekilde çalışılır ?


Öncelikle yazıyı okuyan memur adaylarının eminim ki çoğunun bir KPSS çalışma stratejisi yok. Az bir kesimin iyi bir stratejisi olsa da atanamayıp kazanamayan memur adayları da nasıl KPSS'den daha yüksek puan alabilirim düşüncesi içerisinde. Madde madde sizlere dikkat ederseniz daha iyi neticeler alabileceğiniz düşüncelerimizi paylaşacağız.  KPSS'ye nasıl doğru şekilde çalışılır maddeler halinde açıklayalım, buyrun ;


1) Bir program yaptığınızda bunu sınava girene kadar devam ettirmelisiniz. Konsantrasyonunuzu kaybetmeden hedefinize yönelmeyi ve gelecek için attığınız her adımın geçen her günün kıymetli olduğunu bilmelisiniz. '' Çok çalıştım, olursa olur artık, yeterince baktım zaten '' gibi düşüncelerden uzaklaşın.

2) Bir çok kişi Youtube'dan eksik olduğu konulardaki hocaların ders videolarını dinlemektedir. Fakat burada da bir karmaşa söz konusu. Çünkü hangi hocayı seçip izleyeceği konusunda kararsızlık hakim. Sevgili arkadaşlar belirlediğiniz hocaların bir kaç videosunu tek tek izleyin. Burada sizin anlamanıza daha faydalı olan en yakın hocayı tercih etmeniz en mantıklı seçenek olacaktır. Başkası için iyi gelen bir hocanın ders anlatım videosu sizin için faydalı olmayabilir. Kendinizi dinlerken iyi hissettiğiniz hocada karar kılın.

3) Çok test çözmek sizi ileri seviyeye atabilir mi? Genel olarak olumlu bir davranış olarak gözükse de çok test çözmekten ziyade eksik olduğunuz konulardan çok daha fazla test çözmeniz sizi bir adım daha öne taşıyacaktır. Bildiğiniz ya da iyi bir şekilde hakim olduğunuz konulardan yüzlerce soru çözmeniz konuyu belki daha iyi kavramanızı sağlayacaktır fakat eksik olduğunuz konularda sizin gelişiminizi sağlayacak olan davranış olmayacaktır. Eksiklerinizi gidermek için onlara yönelin. 

4) Tek bir kaynağın testlerini çözmekle yetinmeyin. Elinizde ne kadar fazla kaynak olursa soruların geliş şekline de o kadar çok hakim olursunuz. Şayet her kaynağın farklı soru hazırlama tarzı vardır. Bir kaynak daha çok yorum sorularına ağırlık verirken diğer bir kaynak ise bilginin hakim olduğu sorularda yoğunlaşmış olabilir. 

5) KPSS'ye çalışırken belli bir ritüelin dışına çıkmamaya özen gösterin. Örneğin; Haftada 8 saat ders çalışıp kendinize 1 gün tatil olarak ayırma kararı aldıysanız bunu istikrarlı şekilde devam ettirin. Bir gün 8 saat çalışıp, diğer gün 3 saat bakıp bir diğer gün 2 saat bakmak size konsantrasyon eksiği sağlayabilir. Dolayısıyla her gün 5 saat çalışın fakat bunu genele yaymaya da özen gösterin. 

6) Sosyal medya da olsun bizim web sitemiz olsun bir çok güncel bilgi ve ek bilgi paylaşan sayfalar ve siteler mevcuttur. Buralarda mutlaka zamanınızın bir kısmını geçirin. Günde 10 dakika dahi bu sayfalarda harcayacağınız vakit karşınıza bir kaç sorunun doğru cevabını sınavda çıkarabilir. 

7) Eksik olduğunuz konulara yönelmeyi ihmal etmeyiniz. Bir çok kişi sınavda Türkçe'den 30 soru çözerken Matematik bölümüne ise yönelmeyebiliyor. Peki neden? Sizleri bir önceki sınavdan farklı kılacak olan davranış şekli eksiklerinizi gidermektir. 30 sorunun var olduğu bir matematik bölümünü pas geçmek büyük bir kayıp olacaktır. Sevmediğimiz ve eksik olduğumuz konulara çalışmak ızdırap olsa da farkınızı ortaya çıkaracak doğru davranışta budur. 


Sizleri daha doğru bir şekilde yönlendirebilmek ve KPSS'ye doğru şekilde çalışmanızı sağlamak amacı ile KPSS'ye nasıl doğru şekilde çalışılır başlıklı bu yazımızın devamı gelecektir. 





Yorum Gönder

0 Yorumlar