Telefon Kapalıyken Şarj Bitiyor( KESİN ÇÖZÜM )

Telefon Kapalıyken Şarj Bitiyor( KESİN ÇÖZÜM )

Akıllı telefonların hayatımıza girmesi ile birlikte günlük hayatımızın bir çok zamanını telefon elimizde geçirmekteyiz. Bu da hali ile bir çok telefonda şarj problemini doğurmaktadır. Unutmayın ki telefonunuzun bataryasının da belli bir ömrü vardır.  Belli bir süre kullanılan batarya artık eski performansı sergileyemeyebilir. Fakat bu sorunun ortaya çıkış nedenini iki şekilde incelemeliyiz. İlk olarak yeni aldığınız telefonda şarj sorunu yaşıyor iseniz yazılım ile ilgili bir sorun ile karşı karşıya olabilirsiniz. Diğer bir seçenek ise bozulan batarya ya da şarj soketini telefon tamircisine götürerek değiştirdikten sonra ortaya çıkan sorunlardır. Gelin bu yazımızda adım adım gidelim ve telefonunuz kapalı iken şark bitme sorununa bir yanıt bulalım. Benim başıma gelen ve yaptığım değerlendirmeler sonrasında bulduğum sonuçlar olacaktır bunlar. Başlayalım ; 


1) Öncelikle telefonunuzun arama kısmına *#*#6485#*#* yazarak bataryamızın durumunu öğrenelim. Burada karşımıza bir çok değer çıkacaktır. Fakat bizim bataryamızın durumu açısından önemli olan tek yer MB_06 yazan yerde yazılacak olan yazıdır. Burada '' Good '' yazısını görüyorsanız bataryanızın tamamen olmasa da iyi durumda olduğunu bilelim. 

2) Telefonunuzun ayarlar kısmına girelim. Buradan geliştirici seçeneklerini açalım. Varsayılan yerde '' Demo Modu '' karşınıza çıkacaktır. Demo modunu aktif ettiğiniz zaman telefonunuzun bataryası daha fazla gidecektir. Telefonunuzu ise yine aynı eski şekildeki gibi sağlıklı bir biçimde kullanacaksınız. 

3) Arka planda çalışan uygulamaları kısıtlayın. Örneğin; WhatsApp, Facebook gibi sürekli mesaj gelen uygulamalar haricinde diğer uygulamaları kısıtlayabilirsiniz. Böylece bildirim almazsınız ve arka planda çalışan uygulamalar şarjınızı gereksiz yere tüketmez. 

4) Eğer telefonunuzda karanlık mod var ise bunu kullanabilirsiniz. Şayet beyaz ışığın harcadığı enerji karanlık modda harcanan enerjiden daha fazladır. Bu da telefonunuzun bataryasının daha fazla enerji harcamasına sebep olabilir. 


ŞİMDİ SÖYLECEKLERİME ÇOK DİKKAT EDİN !! 

5) Telefon tamircisine telefonunuzu verdiniz. Şarj soketi ve batarya değişimi yaptınız. Lakin Telefon Kapalıyken Şarj bitme sorunu hala devam etmekte. Bakın bazı telefon tamircileri şarj soketini değiştirmek yerine şarj bordunuzu değiştirmenin kolaylığına kapılmış olabilir. Yani orjinal şarj bordunuzu çıkararak yan sanayi bir bord takmış olma ihtimali vardır. Bu da sizin telefonunuzun şarj alma sürecini etkilemektedir. 

6)  Orjinal adı altında aldığınız bataryalarınızın aslında yan sanayi batarya olduğu gerçeği ile de karşılaşabilirsiniz. İyi bir batarya performansı istiyorsanız çok iyi bir inceleme ile işini düzgün yapan kişilerden alışveriş yapın. Çünkü internette gördüğünüz orjinal batarya yazan bir çok alışveriş sitesinin ürünleri aslında yan sanayi parçadır. Bu da batarya akımını telefonunuzun tam alması açısından önem taşımaktadır. 

Bu iki önemli konu sizin aylarca uğraşıp kendinizi deli etmenize dahi sebep olabilir. Sürekli telefonunuzun bir parçasını değiştirirsiniz lakin sorun çözülmez. İşte o çözülmeyen sorunun en önemli sebeplerinden biri de bu olabilir. 



GELELİM YAZIMIZIN DEVAMINDAKİ DİĞER SEÇENEK VE UYGULAMALARA

7) Telefonunuzun bataryasının ekran kapalı iken gitmemesini istiyorsanız mobil veri ve Wi-Fi bağlantılarınızı kullanmadığınız zamanlarda da açık bırakabilirsiniz. Şayet kapattığınız bu internet bağlantılarını açtığınız zaman arka planda onlarca uygulama aktif hale geliyor ve birde çalışmaya başlıyor. Sürekli bu döngüde dönen telefonunun sistemini düşünün. Hali ile siz internetinizi kapatarak doğru yaptığınızı düşündüğünüz şey yanlış olabilir. Bırakın netiniz açık kalsın, uygulamalar arka planda açıldı ise dursun. Tekrar tekrar açılarak sisteme yüklenmesinden ve sistemi zorlamasından iyidir. 

8) Telefonunuza AccuBattery uygulamasını indirin ve buradan telinizin ekran boşta iken şarjının ne kadar süre gitmesi gerektiğine bakın. Eğer ki değerler birbirini karşılamıyor ise Seçenek 6'yı tekrar okumanızı öneririm. 

9) Telefonunuzun konum özelliği aktif ise bunu kapatın. Lazım olduğu zaman gerektiğinde bu özelliği bir tek tuş ile aktif hale getirebilirsiniz.

10) Yine arka plan uygulamalarını kısıtlamak için Geliştirici Seçeneklerinden Arka Plan İşlem Sınırını en fazla 2 işlem olarak ayarlamanızı öneririm. Burada genelde aktif olan sınır , Standart Sınır olarak belirtilir.  

11) Telefonunuzun yazılımı güncelledikten sonra batarya boşalma sorunu ile karşı karşıya iseniz eğer bir süre bekleyiniz ve tekrar telefonunuzun yazılımını güncellemeyi deneyin. 

                                    

12) Telefonunuzun pil ayarları kısmında yer alan Akıllı Senaryolar kısmından Uyku Modunu aktifleştirin. Böylelikle siz uyuduğunuz algılandığında arka plan uygulamalarını kapatılır. Mobil veri ve wlan kullanımını kısıtlar, bildirimler için de ekranı açmaz. Bu mod boşta pil tüketimini büyük ölçüde azaltır.

13) Telefonuz Deep Sleep moda geçmiyor olabilir .Telefonda var olan bir tane uygulamanız telefonun derin uykuya geçmesini engelliyor olabilir.

Tüm bu işlemleri yaptığınız halde Telefonunuz kapalıyken şarjınız hala çok fazla bitiyor ise telefonunuzu yetkili servise göndermekte yarar vardır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar