Gardiyan maaşı 2023 yılında ne kadar olmuştur?



Gardiyan maaşı 2023 yılında ne kadar olmuştur?

3 Ocak 2023 tarihinde enflasyon oranının açıklanması ile birlikte memur emeklisi ve memurların maaşı da belli olmuştur. Refah payı ile birlikte memurlara toplamda %25 zam yapılmıştır. Bir gün sonrasında alınan karar neticesinde ise memurların zammı %30'a çıkartılmıştır. Böylelikle en düşük memur maaşı yapılan son zaman neticesinde 11 bin 850 TL'ye yükselmiştir. Bu karar neticesinde infaz koruma memurlarının maaşı da 2023 yılının ilk altı aylık sürecinde BES kesintisi olmadan 11 bin 850 TL olarak belirlenmiştir diyebiliriz. 

GÜNCELLEME: 5 Temmuz 2023 yılında belirlenen yeni memur maaşları neticesinde göreve yeni başlayan bir İnfaz Koruma Memurunun maaşı 22 bin 27 TL olarak belirlenmiştir. 

Gardiyanların çalışma saatleri nasıldır?

Gardiyanlar vardiya sistemi ve normal sistem olmak üzere iki türlü şekilde çalışmaktadırlar. Müdür ve baş memurun belirlemeleri sonucunda iki sistemden birinde çalışılır. Normal sistemde 8/5 çalışılırken cumartesi ve pazar günleri tatildir. Vardiyalı sistemde ise 12/24 ve 12/48 çalışma sistemi mevcuttur. 

Geçici görevlendirme ile çalışan bir gardiyan ne kadar maaş alır?

Kadro yerinden farklı bir yerde görevini devam ettiren gardiyanların maaşlarına ek ücretler eklenmektedir. Geçici görevlendirme ücretleri infaz koruma memurlarının ilk 3 ay 3000 TL iken sonraki aylarda ise 1500 TL olarak maaşlara eklenmektedir. 

Göreve yeni başlayan infaz koruma memuru çift maaş mı alır?

Her ayın 15'inde maaşlar hesaplarınıza geçmektedir. Örneğin işe ayın 25'inde yeni  başlayan bir gardiyanın maaş günü geldiğinde diğer ayın 15'ine kadar çalıştığı süre artı ilave olarak ise bir maaş hesabına yüklenir. Bu örnekten söz edeceksek 20 gün +30 gün yani toplamda 50 günlük bir ücret hesaplarına yatırılır. 

Yorum Gönder

0 Yorumlar