Ülkemizde Koştuğu Hiçbir Yarışta Geçilmeyen Yarış Atları

Ülkemizde Koştuğu Hiçbir Yarışta Geçilmeyen Yarış Atları 

Ülkemizde Koştuğu Hiçbir Yarışta Geçilmeyen Yarış Atları 
Bu listeyi hazırlarken en az beş yarış koşmuş olan ve bu yarışların hepsini kazanma başarısı gösteren atlara yer verdik. Elbette uzun serili birincilikler elde etmek mümkünken yarış hayatları boyunca her koştuğu yarışı kazanmak ise büyük bir başarı ister. Dolayısıyla bu istikrarı ve başarıyı sağlayan da çok isim yok. O zaman gelin de at yarışı sevdalıları için ülkemizde koştuğu hiçbir yarışta geçilmeyen yarış atlarına bu yayınımızda yer verip siz değerli okurların merakını giderelim. 



7.STROMWOLF

2013 doğumlu İngiliz atı Stromwolf yarış hayatına 04.08.2015 yılında Adana'da merhaba demiştir. Adana'da kum pistte ilk koşusunu kazanan safkan ardından start aldığı yarışlarda seri birincilikler elde etmiş ve start aldığı beş koşunun da tamamını kazanmıştır. Son yarışını 27.10.2015 tarihinde koşan safkan uzak ara birincilik elde ederek yarış hayatını sonlandırmıştır. 


6.TORA TORA

1984 doğumlu İngiliz atı Tora Tora ilk koşusuna 23.07.1986 yılında çıkmıştır. İstanbul'da çim pistte kazandığı bu yarışın ardından toplamda beş koşuya çıkan ve bu yarışların hepsinde 1,05 ganyana start alan Tora Tora 11.10.1986 tarihinde son birinciliğini elde edip yarış hayatını noktalandırmıştır.  Start aldığı beş yarışı da jokeyi Ekrem Kurt idaresinde kazanmıştır. 


5.CARTEGENA

1981 doğumlu İngiliz atı Cartegena ilk koşusuna 08.05.1983 yılında çıkmıştır. İstanbul'da ilk çim pist yarışında çıkan safkan kazandığı bu yarışın ardından ilk Grup-1 yarışı olan Çaldıran Koşusunda ter dökmüş ve kazanan olmuştur. Ardından sırasıyla Grup-3 Arif Akson, Grup-2 Erkek Tay Deneme, Grup-3 Sait Akson yarışlarında seri birincilikler elde ederek çıktığı yedi yarışın hepsinde birincilikler ede etmiştir. Dönemin kırılması zor bir istatistiğine sahip olan Cartegena Grup-1 Gazi Koşusunda tüm rakiplerini geride bırakarak çıktığı sekiz koşunun hepsini Ekrem Kurt idaresinde kazanarak yarış hayatına noktayı da koymuştur. 


4.SERTBERK

2018 Doğumlu Arap atı olan Sertberk ilk yarışına Ankara kum pistte 13.04.2021 tarihinde çıkmıştır. Bugüne kadar çıktığı on koşunun tamamını kazanmıştır. Bu yarışların dört tanesi Grup-1 koşu iken üç tanesi de Grup-2 yarıştır. Bugüne kadar kazandığı tüm yarışlarında sahiplerine toplamda 5.671.800 TL kazandırmıştır. Kazandığı tüm yarışlarında jokeyi Mehmet Akyavuz ile start almıştır.  Son yarışına 24.06.2022 tarihinde çıkan Sertberk o günden beri start almamıştır. 


3. KARAYEL 

1970 Doğumlu İngiliz atı olan Karayel ilk yarışına İstanbul çim pistte 02.09.1972 tarihinde çıkmıştır. Kazandığı bu koşunun ardından dur durak bilmeyen bir seriye doğru emin adımlarla ilerleyen Karayel toplamda on sekiz yarışa çıkmıştır. Tamamı çim pistte olan bu yarışların hepsinde birincilikler elde eden Karayel , 7 Grup-1 koşusu kazanmıştır. Gazi Koşusu, Başbakanlık Koşusu, Cumhurbaşkanlığı Koşuları gibi önemli Grup-1 yarışlarda birincilikler elde eden safkan kazandığı on sekiz yarışın on yedisinde Ekrem Kurt idaresinde start almıştır. 


2. TUNCA

1983 Doğumlu Arap atı Tunca ilk koşusuna 12.11.1986 yılında çıkmıştır. İstanbul'da çim pistte yarış hayatına kazanarak başlayan Tunca, ardından İzmir'e götürülmüş ve burada starta aldığı dokuz kum koşusunun hepsini kazanmıştır. Bugüne kadar çıktığı on koşunun hepsini kazanan Tunca için yeni bir yol haritası belirlenmiş ve bu sefer İstanbul'a götürülen Tunca burada çim pistte yarışlara çıkmaya başlamıştır. İstanbul'a götürüldükten sonra on yarışa çıkan Tunca burada çim pistteki tüm yarışlarını kazanarak start aldığı yirmi yarışın hepsini kazanma başarısı göstermiştir. Son koşusunda 25.10.1987 yılında çıkan Tunca , jokeyi Kazım Yıldız ile özdeşleşmiştir.


1. HAFİYE

1976 yılında doğan Arap atı Hafiye ilk yarışına 24.02.1979 tarihinde çıkmıştır. Adana'da kum pistte yarış hayatına başlayan Hafiye İzmir, Ankara, İstanbul gibi önemli hipodromlarda yarışlar görmüştür. Çıktığı yirmi dört çim pist ve yirmi iki kum pist koşusunun hepsini kazanan Hafiye toplamda kırk altı yarışın hepsini kazanmıştır. Uzun , kısa ve orta mesafe fark etmeksizin koştuğu her yarışta rakiplerini mağlup eden Hafiye belki de ülkemizde kırılması çok ama çok güç bir rekorunda sahibi olmuştur.  


Yorum Gönder

0 Yorumlar