Görünce Şaşıracağınız En İlginç Köpek Türleri

Sonsuz sevgi ve sadakatlerini bizlere gösteren en önemli dostlarımızdan biri olan köpekler evlerimizin içerisinden yüzyıllardır var olan varlıklardır. Bu yayınımızda ise dünyada var olan en ilginç köpek türlerini sizler için derledik. Birbirinden sevimli ve bazılarının ise ürkütücü olduğu bu yayınımızda sizin en çok dikkatinizi çeken köpek türü hangisidir? Haydi yorumlarda buluşalım.

Görünce Şaşıracağınız En İlginç Köpek Türleri


1.Komodor

Macar çoban köpeği olan Komodor bizlere günlük yaşantımızda temizlik için kullandığımız paspasları hatırlatmaktadır. Öyle ki bu ilginç köpek Macaristan'da ulusal hazine olarak ilan edilen bir köpek türüdür. Ortalama yüksekliği 70-80 cm arasında değişen Komodor köpekleri 60 kilogramı da bulabilmektedir. 



2.  Leonberger

Bu köpek türü Almanya'da var olan bir köpek türüdür. 70-80 cm arasında değişen Leonberger köpek cinsi 70 kilogramı bulabilmektedir. Göğüs kısmı oldukça geniş ve kaslı olan bu köpekler iri yapılıdır. Dünyanın en iri köpeklerinden biridir.  Çok fazla havlamadıkları bilinmektedir. 



3. Bedlington Teriyeri

Bir kuzuyu andıran görüntüsü ile Bedlington Teriyeri düşmana güven dosta ise korku salmaktadır. Bu sevimli köpek sıra dışı bir köpek görüntüsüne sahiptir. Kökeni İngiltere topraklarına dayanmaktadır. Yüksekliği 40 cm'i bulan Bedlington Teriyerleri 10 kg ağırlığa ulaşabilmektedirler.



4.  Dakhund

İlk kez Almanya'da görülen bu köpek cinsi ise farklı bir görüntüye sahip köpek türlerindedir. Uzunluk olarak kısa olan fakat bir o kadar geniş bir görüntüye sahip olan Dakhund cinsi köpekler av köpekleri olarak bilinmektedirler. Yüksekliği 35 cm bulan bu cinsin ağırlığı ise 5-9 kg arasında değişmektedir. 



5. Skye Teriyeri

Kökeni İskoçya'ya dayanan Skye Teriyerleri bulundukları yerde genel itibari ile tilki avlamak için yetiştirilmiş olan bir ırk olarak göze çarpmaktadır. Nadir görülen bir ırk olduklarından ötürü soyları tükenme altında olduğu söylenmektedir. 14-18 kg ağırlığı bulabilmektedirler. 



6.  Brüksel Grifonu

Bu köpek türü görüntüsü itibariyle sert ve mutsuzdur. Her an sizlere saldırabilecek gibi duran görüntüsünün altında ise 5 kilogram kadar olan bir köpek türü yatmaktadır. Kökeni Belçika'ya dayanan Brüksel Grifonu, 20 cm kadar yüksekliktedir. İnsanın beslerken o suratı gördükçe korkacağı cinsten bir köpek türü.  Oyuncak köpek türü grubunda yer almaktadırlar.



7.  Tüysüz Çin Köpeği

Yıllarca ekranlara damgasını vuran en önemli çizgi filmlerden biri olan Pokemon'u izlemeyen yoktur. Tüysüz Çin Köpekleri de bu çizgi filmdeki Mewtwo karakterine benzemektedir.  İnce, nazik bir yapıya sahip olan bu köpek türü adında anlaşılacağı üzere tüysüzdür. Zayıf bir tür olan bu köpekler 35 cm boya ulaşırlarken 5 kg kadardırlar. 



8. Cane Corso

Yazımızın bu kısmına gelene kadar hep ilginç yani komik bir görüntüye sahip olan köpek türleri denk geldi diyebiliriz. Lakin şuan örnek vereceğimiz köpek türü olan Cane Corso kuvvetli ve sert yapısı ile dikkat çekmektedir. Boyları 70 cm bulan bu köpekler 50 kg ağırlığa sahiptirler. Kaslı bir vücut şekilleri vardır. Kökenleri İtalya'ya dayanmaktadır. Koruma ve bekçi köpeği olarak da kullanılmaktadırlar. 



9. Borzoy

Yüksek ve ince bir yapıya sahip olan Borzoy köpek türü Rusya kökenlidir. Görüntü itibariyle ince olarak gözükseler de 45 kg kadar ağırlığa sahiptirler. Boyları 70 cm uzunluktadır.  Rus kurt tazısı olarak bilinmektedirler ve çok hızlı koşan bir türdürler. İyi bir avcı köpeğidirler. 



10. Basenji

Orta Afrika kökenli , sevecen bir köpek türüdür. Ortalama 40 cm yüksekliğe sahiptirler. 10 kg kadar ağırlıkları vardır. Oyun oynamayı çok seven bir cinstir. Nadir olarak havlarlar. Çok temiz bir görüntüye sahiptirler. 



11. Thai Ridgeback

Görüntü itibari ile sert ve her an saldırıya hazır bir yapıya sahiptirler. Kaslı bir köpek cinsi olan Thai Ridgeback , Tayland kökenlidir. Ortalama 60 cm yükseklik ve 35 kg'da ağırlığa sahiptirler. Sırtında, ters yönde uzayan kılların oluşturduğu, omuzların arkasından kalçalara kadar uzanan belirgin bir çıkıntı vardır.
 


12. Pekinez

Tatlı ve küçük bir tür olan Pekinez cinsi köpekler Çin kökenlidirler. Çin kraliyet ailesinin soylu bir köpeği olarak nam salan Pekinezlerin ortalama boyu 15 cm iken ağırlıkları ise 6-7 kg civardındadır. 



13. Maltipoo

Sevimli halleri ve tatlı görüntü ise dikkat çekici bir cins olan Maltipoo köpek türleri 30-35 cm yüksekliğe ve 10 kg kadar da ağırlığa sahiptirler. Sıcakkanlı , oyuncu bir köpek cinsi olan Maltipoo cinsinin kökeni Amerika'ya dayanmaktadır. 



14.  Chihuahua

Ufak bir köpek türü olan Chihuahua cinsi dünyanın en küçük türlerinden biridir. Göze çarpan en büyük özellikleri minicik mi minicik boylarıdır. Ortalama 2-2,5 kg ağırlığa ve 11-13 cm yüksekliğe sahiptirler. Uzun süre yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. 



15. Danua

Almanya'da yetiştirilen ve Alman mastifi olarak bilinen bu cins domuz avında kullanılmaktadır. İri ve dikkat çekici bir bünyeye sahip olan Danua cinsi 80 cm 'i bulabilmektedir. Ortalama olarak ise 55 kg'a kadar çıkan bu köpek türü Guinness Rekorlar Kitabında kayıtlı en uzun köpek bu türüne sahiptir. Ekranların vazgeçilmez çizgi filmlerinden biri olan Scooby Doo karakteri de bir danua cinsi köpektir. 


16.  Löwchen

Süslü bir görüntüye sahip olan Löwchen cinsi köpek türleri , tüylü bir başa ve patilere sahiptirler. Ön kısmı da tüylü iken arka kısma doğru tüy olmaması bu cinsi garip ve farklı kılmaktadır. 35 cm yüksekliğe ve 7-8 kg ağırlığa sahiptirler. Löwchen dost canlısı, sağlıklı ve mutlu bir köpektir. 



17.  Lhasa Apso

 İyi bir işitme duyusuna sahip olan Lhasa Apso cinsi, Çin kökenli olan Orta Asyalı bir köpektir. Görünüm itibari ile süslüdürler. Görünüşlerinden asalet akıyor desek yeri var .Tüylü bir cinstirler. 28 cm yüksekliğe ve 6-7 kg ağırlığa sahiptirler. 


Yorum Gönder

0 Yorumlar