Tıktık keşfet nasıl açılır?


Tiktok Keşfet Nasıl Açılır?

Geçmişten bugüne bakıldığında gelişen ve gelişmeye devam etmekte olan birçok etmen var. Bu etkenlerden bazıları insana faydalı olabilir bazıları ise zararlı. Örneğin teknolojinin gelişmesi ile birlikte herkesin elinde ister istemez tablet veya telefon mevcut. Bu nesneler ile ne yapacağınız size kalmış. 

Çoğu sosyal medyada herkes içerikler üretip paylaşmakta. Ancak her paylaşılan içerik kaliteli mi bunu düşünmek lazım. Peki bu sosyal medya çeşitlerinden hangileri daha iyidir? Aslında her uygulamanın iyi ya da kötü yanları olabilir. Bunu nasıl kullanacağınız ise size bırakılmış. Örneğin sosyal ağ tabakalarından biri olan Tiktok'un size sunduğu olumlu olanakları vardır. 

Bu olanaklar arasında Tiktok hesabınızdaki takipçi sayınızı arttırmak istediğinizde kolaylıkla Tiktok takipçi satın al seçeneği ile takipçilerinizi çoğaltabilirsiniz. Ayrıca ürettiğiniz içeriklerin beğeni sayısı artmıyorsa Tiktok beğeni satın al seçeneği ile de beğeni sayınızı iki katına çıkarabilirsiniz. Bununla birlikte videolarınızın izlenme oranları bir türlü artış göstermiyorsa Tiktok izlenme satın al yöntemi ile de izlenme sayılarınızı yükseltebilirsiniz. Son olarak Tiktok’a benzer Social Puppi sosyal ağ platformu sayesinde de izlenme ve beğeni sayınızı belli bir seviyeye getirebilirsiniz.

Tiktok Keşfette aradığınızı kolay bir şekilde özelleştirebilirsiniz. Keşfet sayesinde tuttuğunuz takım veya takip ettiğiniz site gibi alanları arama yapmadan görebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Ayrıca Google uygulaması içerisindeki keşfette veya internette gezinirken aramak istediğiniz güncelleme çeşidini seçme hakkı size bırakılmakta. Ancak bu özellikler bazı dillerde ve ülkelerde kullanılmamakta. 

Tiktok Keşfet özelliğini açabilmeniz için bazı yöntemler vardır bu yöntemlerden bazıları şu şekildedir; 

Öncelikle telefonunuzda veya tabletinizde tarayıcıya girerek google.com adresini yazınız. Ancak bazı cihazlarda o özelliği bulabilmek için sağa kaydırmanız gerekir. Daha sonra keşfetinizi özelleştirmek için bazı seçenekleri deneyin.

Tabii burada kullandığınız sistemler önemli. Eğer Chrome’yi kullanıyorsanız orada tavsiye edilen makaleleri yönetme sayfasına girmeniz gerekmekte. 


Daha sonra bir Google platformu veya uygulamasına hangi aralıklarla güncelleme alacağınız, takip etmek istediğiniz veya takip etmeyi bırakmayı düşündüğünüz şeyleri seçmek için yine bazı yöntemler vardır.

Bir web sitesinde yaptığınız aramalar, tarama geçmişinizle birlikte diğer etkinliklerinizi güvenilir bir şekilde Google hesabınıza Web Etkinliği Uygulaması kaydetmekte. Bu sayede kayıt altına alınan veriler ile size en yararlı kişiselleştirilmiş sonuçlar sunmakta.

Keşfet sadece Google'da değil diğer sosyal medya alanlarında da mevcut. Mesela Tiktok uygulamasında birçok içerik arayabilir ve birçok kullanıcının videosunu keşfedebilirsiniz. Ayrıca akışta olan videoları, zirvede yerini alan etiketleri ve kaliteli içerik üreticilerini görebilmeniz mümkün. Tabii bu keşfet sayfasını bulmak farklı şekillerde olabilir. Bazı kullanıcılarda keşfet sayfası arkadaş sekmesi olarak görülebilir.

Peki bu keşfet sayfasına nasıl erişebiliriz?

 Öncelikle ekranın alt bölümünde yer alan Tiktok keşfet düğmesine dokunun ardından zirvede olan videoları, etiketleri keşfetmek için üstte yer alan arama çubuğunu kullanmanız gerekli. 

Bununla birlikte Tiktok uygulamasında video, ses, kullanıcı bulma, canlı yayın açma ve etiket aramak için şu seçenekleri takip edin. Ekranın sağ üst köşesinde yer alan arama çubuğuna dokunmanız gerekmekte. 

Daha sonra arama çubuğuna aramak istediğiniz kelimeyi girin ve ara çubuğuna dokunun. Mümkün oldukça özgün olmaya çalışın. Arama çubuğuna içeriğin ismini veya bu içeriği üreten kişinin kullanıcı adını yazmanız daha kaliteli görünüm kazandırır. Zaten çıkan sonuçlar da ilk sırada yer alan içerikler kaliteli ve keşfete düşmüş videolardır. Son olarak etiket sayfası ise zirveyi ilk olarak başlatan içerikleri ve diğer tanınan ünlü olmuş videolarıg örüntülemekte.

Yorum Gönder

0 Yorumlar