Duyunca Şaşıracağınız En İlginç Bilgiler

Duyunca Şaşıracağınız En İlginç Bilgiler





Ünlü ressam Leonardo Da Vinci tarafından 1503 yılında resmedilen Mona Lisa tablosundaki karakterin yani Mona Lisa'nın kaşları yoktur.



Vücudumun dayanıklılık oranına ve kullandığımız organların işleyişine baktığımızda vücudumuzdaki en güçlü kasın dil olduğunu söylesek?



Hayvanlar aleminin çalışkanlığı ile nam salmış karıncaları on iki saat gibi uzun bir sürecinde sadece sekiz saat dinlenmektedirler.



Yüzlerce ülkede satış rekorları kıran ve sofraların vazgeçilmez içeceği olan Coca Cola ilk üretildiği zaman yeşil renkteydi.



Ay gün içerisinde tam tepe noktasına ulaştığında ağırlığınız da azalacaktır.
Tüm kıtaların isimleri başladıkları harf ile bitmektedir.



Çoğumuz çikolata yemeyi severiz. Çikolatayı yerken aldığımız hazzı şuan hissedebiliyorum. Çikolata sinir ve kalp sistemini olumsuz derecede etkileyen kimyasal bir bileşen içerdiğinden köpekleri öldürebilir.



Günlük yaşantımızda jest ve mimiklerimizin insanlar ile iletişim kurmadan önemi fazladır. Kadınlar erkeklerden iki kat daha fazla göz kırpmaktadırlar.



Var olan yaşantısından memnun olmayarak intihar girişiminde bulunan bir çok insan var. Bunu kendi nefesinizi tutarak yapamazsınız.



Domuzlar fiziki şartlarından ötürü gökyüzüne bakamazlar.



Bir iskambil destesinde var olan her kral tarihe damga vurmuş olan dört kralı temsil etmektedir. Maça Papaz - Hz.Davud , Sinek Papaz - Büyük İskender'i, Kupa Papaz - Charlemagne, Karo Papaz ise Julias Sezar'ı temsil etmektedir.



Arıların yaşantımızdaki önemi büyük. Çünkü bozulmayan tek besin baldır.



Kadınların hayatımızdaki önemi yadsınamaz bir gerçektir. Kurşun geçirmez yelek, yargın merdivenleri ve ön cam silecekleri kadınlar tarafından icat edilmiştir.



Hepimiz ayıların için altı ay kış uykusuna yattığını duymuşuzdur. Salyangozlar ise üç yıl kesintisiz bir şekilde uyuyabilmektedir.



Kelebekler ayakları vasıtası ile tat almaktadırlar.



Ağır cüssesi ile bildiğimiz filler hayvanlar aleminde zıplayamayan tek hayvandır.



Ölüm hayatımızda kaçınılmaz bir gerçektir. Yapılan araştırmalara göre ise insanlar örümceklerden ölümden korktuğundan daha fazla korkmaktadırlar.



Üreme tabiatın vazgeçilmez döngüsüdür. Sıçanlar ise bu işi hayli abartmış durumdalar. On sekiz aylık bir sürede iki sıçanın bir milyondan fazla torunu olabilir.



Günlük yaşantımızda kişisel bakımımıza dikkat etmekteyizdir. Sadece bir saat kulaklık takarsanız kulağınızdaki bakteri sayısı yedi yüz kat artacaktır.



Kadınların vazgeçilmez malzemesi olan rujların içinde balık pulu bulunmaktadır.



Yorum Gönder

0 Yorumlar